Otse põhisisu juurde

Tee ise võilillemett !

 Kuna meie hoov on kaetud võililledega, siis mõtlesin, et teen nendega vähemalt midagi kasulikku. 

 Mõeldud, tehtud ! Valmis saigi VÕILILLEMESI ! 

 Alguses ma mõtlesin, et seda on ilgelt tüütu teha, kuna õied tuleb ilusti ilma rohelise osata ära korjata ning keetma peab tasasel tulel seni kuni kogu mass muutub siirupilaadseks. Ent sellest kõigest hoolimata tegin ma selle ära ! 

 Jagan ka teiega, kuidas mina seda tegin.

 Vaja läheb :
 
  Liiter võililleõisi
  Liiter keevat vett
  1 tl sidrunhapet
  1 kg suhkurt 

Alustuseks korja päikesepaistelisel päeval võilille õisi umbes liiter. Võtad kollastest kroonlehtedest kinni ja siis keerad need õietupest välja. Esimesed paar õit võivad keerulised olla, kui aga saad nipi kätte, siis on juba oluliselt kergem :) 

 Kui liitri jagu õisi on kokku korjatud, siis pane need nt potti ning kalla liiter keevat vett peale ja jäta ööpäevaks kaane alla tõmbama. 



 Kui tõmmis on oma aja ära tõmmanud, siis vala see läbi sõela, et saaksid kätte kõik õied ning pigista ka need veest võimalikult tühjaks. Edasi pane pott tasasel tulel keema ning lisa suhkur ning teelusika täis sidrunhapet. Keeda tasasel tulel , aegajalt segades, kuni vedelik muutub siirupiks. 
  
 Vala mass purki/purkidesse ning lase toas maha jahtuda ning tõsta külmkappi. Ära muretse, kui mesi liiga vedel jäi, jahtudes ta taheneb veelgi.

 Kasutada võib mett kus iganes ise soovid, meie perele meeldib selle meega lihale marinaadi teha. 

 
 Võilille mesi aitab ka kollesterooli taset normaliseerida. 


Kommentaarid