Otse põhisisu juurde

Kõrvapõletik ning mõningad asjad, mida haigusega meeles hoida!

 Me oleme mõnda aega eemal olnud, kuid sellel on väga lihtne põhjus. Jaanil on kõrvapõletik, mis aga tähendab seda, et ta praktiliselt vaid süles ongi. Ent nüüd hakkab juba parmaks minema.

 Haigus sai tegelikult juba alguse 2 nädalat tagasi, siis algas ta nohuga ning nohu saime enam-vähem kontrolli alla, kuid tundub, et sellest polnud siiski kasu. Palaviku lõigi ülesse jaanilaupäeval ning siis ei olnud muud teha, kui istuda lastega toas ning mõelda väja tubaseid tegevusi, et jaanipäev meeleolukalt sisustada.

Kuna palavik rohtudele ei allunud ning see aina tõusis, siis polnudki muud teha, kui kutsuda kiirabi - selleks korraks saime kiiresti abi, See toimus siis reede õhtupoolikul. Aga et sellest veel vähe oleks, siis tõusis Jaanil palavik öösel üle 40 kraadi ning ta hakkas sonima. Selleks puhuks oli mulle eelnevalt kiirabi sõnad peale lugenud, et siis pole enam valikut ning peame Jaaniga viivitamatult haiglasse minema. Tol hetkel ei olnud teada, kas me peame haiglasse sisse jääma ja kui jah,siis kui kauaks, seega kutsusin uuesti kiirabi.

 Haiglasse jõudes käis kõik väga kiiresti ning ma kiidan nende proffessionaalset käitumist. Kokku veetsime haiglas umbes 40 minutit ning selle ajaga sai juba arst aru, millest see kõrge palavik tuleb. Nimelt Jaani kõrvu vaadates oli kohe selge, et lapsel on kõrvapõletik. Niisiis pääsesimegi kodusele ravile koos antibiootikumidega.

 Tänaseks on Jaani tervis märkimisväärselt paranenud ning ka antibiootikumidega on viimane päev. Ma olen mega õnnelik, et saime asjale tegelikult ruttu jälile ning põletik ei läinud hullemaks.  Elisabethil õnnestus haigusest pääseda. Muidugi 2 õhtut tal oli palavik, õnneks veres põletikunäitaja puudus ning samuti olid kõrvad korras.

Jagan teiega mõningaid asju, mida kindlasti haiguse ajal meeles pidada :

  •  Kontrollige kindlasti palavikku alandavate rohtude infolehelt, et need vastaks teie lapse/laste kaaludele. ( Mina ostsin apteegist ühe paki küünlaid apteekri soovitusel ning hiljem kodus lugesin paki pealt, et need on kuni 10 kg, seega nad praktiliselt ei mõjukski kakikutele) 
  •  Kui tunnete, et enam kuidagi ei oska, et lapsel parem hakkaks, siis ärge kartke helistada kiirabisse ( Minul oli kunagi hirm kiirabisse helistada, sest kartsin et nad viivad alati haiglasse. Tänaseks tean, et haiglasse viiakse vaid siis, kui tõesti on ohtlik seisund)
  • Kõrg palavikuga tuleb laps täiesti alasti võtta ( Mida rohkem riideid lapsel seljas on palavikuga, seda raskem on tal tulla palavikuga toime ) 
  • Juua! Juua ! Juua! ( Andke oma lapsele/lastele haigusega piisavalt palju juua, kuna palavik viib kehast vedeliku välja.) 
  • Kindlasti hoidke kodus soolalahust ning ninapumpa ( Kunagi ei ole teada, millal nohu kimbutama tuleb! Kuigi meie põnnid oskavad juba enam-vähem nuusata võib pumpa ikkagi vaja minna, sest nohu võib olla sügaval kinni) 
 Kui juba ravimitest ja vajalikest asjadest rääkida, siis meie apteegikott sai ka täiendust hanerasva , köharohu ning palaviku alandava siirupi näol. Iga haigusega saame me kõik targemaks ning järgmine kord oskame juba paremini märke lugeda ning lapsele kiiremini vajalikku ravi osutada.

Kommentaarid