Otse põhisisu juurde

Kassiallergia

 Kui ma alati olen mõelnud, et kui raske võib olla neil inimestel , kellel on miksi kassi-koeraallergia, siis nüüd ma täitsa mõistan neid. Pole selle allergiaga see eluke üldse nii lihtne, kui võiks arvata.

Avastasime nüüd veidi aega tagasi ka , et meie pisikesel Jaanil on kassiallergia. Hingeldab koguaeg ja see hingamine on üldse kuidagi raskevõitu, samuti kui kass läheb natukenegi liiga lähedale hakkab ta meeletult turtsuma. Nüüd aga eile avastasin ta keha pealt hunnik pisikesi punne ( ei ole need higipunnid). Koorisin ta siis kohe riidest lahti ja vaatasin üle, et millised need punnikesed on. Arvasin kohe, et tegu on allergiapunnidega ning lõingi googlesse sisse : "kassiallergia" ning sain vastuseks, et võibki esineda löövet.

 Puhastasin tal kohesel kogu naha ära ning määrisin teda kreemiga  ja andsin 2 tilka zyrtek'it - õhtuks olid punnikesed tagasi tõmmanud ning ka hingamine läks natuke kergemaks peale rohu söömist.
Uurisin ka erinevaid spraysid ja šampoone, mida kassil kasutada, et ehk läheb seda kõõma vähemaks seni kuni oleme kassi saatuse ära otsustanud. Magama teda panna ei ole plaaniski, sest ikkagi pereliige seega ongi ainuke variant ta kellelegi anda ( kellelegi sugulastest ). Kõige suurem hirm on muidugi see, et kuidas kass selle vastu võtab , ta ju ikkagi juba täitsa vana , saab peagi 11 aastaseks.

 Siiralt loodan, et Jaanil läheb kogu olemine paremaks, kui oleme kassi kodunt ära viinud ja kogu kodu ära kraaminud. Tean ka seda, et see kodu kraamimine nüüd nii kerge ka pole, sest peame kogu mööbli paigast ära liigutama ja iga viimse kui nurga korralikult ära pesema.




Kommentaarid

  1. Allergeen on kassil süljes ja kuna kassid pesevad end tihti, siis see lendleb karvadega ringi ja arvatakse, et asi kassikõõmas.

    VastaKustuta
  2. Suur aitäh teavitamast, seda ma ei teadnudki

    VastaKustuta
  3. Ohh, siis me saame Keviniga hakata ööseks jääma :D (tegelikult ma pole nii omakasupüüdlik, see rohkem naljaga :D)

    VastaKustuta

Postita kommentaar