Otse põhisisu juurde

Halb kogemus Mustamäe Lastehaiglaga

 No nii, meie käisime siis täna lastehaiglas, kuid võin kohe alguses ära öelda, et see oli tulutu käik.
 Nimelt on meil poiss viimased päevad kohutavalt hingeldanud ja vahepeal tegi sellist häält, nagu hing jääks kinni, samuti ei püsi toit väga sees..

 Helistasin siis täna perearsti nõuandetelefonile ja samuti lastearsti nõuande telefonile, mõlemast öeldi , et läheksin lastehaiglasse kontrolli ja kindlasti ütleksin ka seda, et me oleme enneaegsed,kuna siis nad peavad meid kohe vahele võtma, sest nii väikeste inimeste tervis on üpris nõrk...

 Läksime siis enne kella 17.00i kohale ja rääkisin siis kõik sellele õele ära,kes meid vastu võttis, mainisin veel mitu korda, et oleme enneaegsed ja et on esinenud hingamisraskuseid. Nii palju see vist aitas, et saime ootamiseks eraldi palati, ei pidanud olema teiste haigetega koos.

 Ootasime seal juba tund aeg, pojake hingeldas ja tegi vahepeal taas seda häält, nagu ei saaks hingata. Läksin siis õe käest küsima, et kaua veel läheb, siis öeldi, et ei oska öelda, arstid on kõik maja peal hõivatud. Vabanduseks toodi see, et hommikul oli avarii ning majas on sellest avariist 3 last. No kurat, ma saan aru küll, et teised vajavad ka arstiabi jne, aga no see avarii oli ju hommikul kell 10 ja kella 18.00ks peaks olema juba need lapsed stabiilsed , arvestades, et ka politsei ütles, et nende tervis ei ole kriitilises seisus.

 Tükk aega vaidlesin seal selle õega, et ikkagi enneaegne beebi (isegi õige aegne beebi ) kellel on hingamisraskused tuleks võtta ikkagi enne vahele , kui mõni 8 aastane laps, kellel on käes mõra. See 8 aastane laps ju suudab kannatada ja talle saab anda ka valuvaigistit , aga kui ikkagi beebi mul käte vahel hingeldab ja vahepeal hinge kinni tõmbab , siis tuleb eelisjärjekorras tegeleda beebiga.

 Kogu selle kamarajura peale, et ükski arst ei saa meid vaatama tulla ja keegi ei võta vereanalüüsi ega ei kuula lapse kopse , ma lihtsalt vihastasin ja kõndisin sealt koos lastega minema. Võtsin vastu otsuse, et kui läheb hullemaks lapse seisund, siis pöördun tasulisse erakorralisse.

 Helistasin ka ITK lastearstile ja vähemalt tema andis mulle infot, mida ma jälgima lapse puhul pean ja kuidas käituma ja mis ma temaga tegema peaksin. Kuna meil poisi kehatemperatuur oli täpselt 36 kraadi, siis ta ütles, et hoiaksin last võimalikult soojas ( mis on ka loogiline , kui temp liiga madal ). Enneaegsete puhul võib olla nii, et kui keha võitleb mingi põletikuga vms, siis tal võibki temp alla hoopis minna , mitte tõusta. Samuti ta ütles, et kui peaks hullemaks minema, siis kutsuksin hoopis kiirabi endale koju, mitte ei läheks ise kohale, sest siis kui kiirabiga minna, siis tegeletakse kohe kindlasti eelisjärjekorras.

 Nüüd siis oleme kodus ja vaatame kuidas tervis on , loodame, et läheb ikka paremaks, hingame auru ja oleme mõnusasti teki sisse keeratud :)

Kommentaarid

  1. Kahjuks seal ongi süsteem väga nõrk. Olen seal ise 3nädalase beebiga istunud järjekorras 4 tundi. :( Kedagi ei huvita, et sa oled seal pea vastsündinuga.
    Siiski soovitus tulevikuks- kui on mingi jama, kutsu kiirabi koju ja lase end haiglasse sõidutada. Saab palju kiiremini löögile.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda räägivad kõik ja nüüd edaspidi teengi nii, kui mingi häda käes on. Õnneks on seekord tibuga kõik korras, kuigi muidugi ma jooksin mitmed tasulised arstid läbi, et üldse lõpuks midagi teada saada.

      Kustuta

Postita kommentaar