Otse põhisisu juurde

Kaksikud ei ole mitmikud ?

 Lugedes viimasel ajal erinevaid poliitilisi uudised jne, siis silma hakkasid vanemapuhkuste ja - hüvitiste süsteemi muudatused. Kas te teate, et meie riigivanemate arvates hakkavad mitmikud alates kolmikutest?! Kes siis KAKSIKUD ON ??!! Ma saan aru sellest, et tõepoolest kaksikuid sünnib rohkem ja nad ei taha hakata kaksikutega peredele 18 kuud iga kuu maksma 1000€ , aga no kasvõi 500€ oleks juba väga suureks abiks!

 Jah, meie seda mitmike toetust enam ei saaks, aga need kes alles saavad kaksikuid neile oleks esimesed 18 kuud  väga suureks abiks. Toon kasvõi näitena, et aasta alguses tegin kuu aega katset, palju meil kulub mähkmeid ühes kuus - 203tk ja see oli veel muide niimoodi, et me üritasime samal ajal põnne veel ka potitada , ehk mähkmekulu oli tsipake väikesem, kui siis kui nad oleksid olnud sel ajal 100% mähkmelapsed.

 Ma saan aru, et selle mitmike toetusega on mõeldud head, kuid ma siiski arvan, et need kõrgemad riigipead peaksid arvestama ka kaksikutega, sest tegelikult kulub kaksikutega ka siiski rohkem raha kui saades ühe lapse. Niigi on need emad-isad riigile väga kasulikud, kes saavad ühe korraga rohkem, kui ühe lapse, kuna vanemahüvitist tuleb ju siis vaid korra nende laste eest maksta. 

 Mõelge nüüd kasvõi niimoodi - kaksikutega on tarvis alguses (suuremad väljaminekud- ostetud uuena) :
  •  2x voodi + madrats ~ 250€
  •  2x turvahäll  ~ 340€
  •  käru  ~ 1000€
  •  2 lapse riided  ~ 150€
  •  2 lapse mähkmed umbes üheks kuuks  ~ 70€
 Ehk siis kokku tuleb ka see nö esmane väljamineks ikka üpris korralik. Ma saan aru, et kõike ei peagi uuena poest ostma, kuid  tean, et turvavarustus peaks olema kindlasti uus, samuti võiks seda tegelikult olla käru, kuna seda ju kasutatakse päris mitu aastat. Meie soovisime, et ka voodid oleks uued, nii me siis ostsime ka voodid uuest peast. Ehk, et tegelikult saab esmaseid kulutusi ka teha väiksemate summade eest, kuid see ei ole hetkel oluline. Oluline on ikkagi see, et mis pagana mõttes arvatakse, et mitmikud on alates kolmikutest...

 Ma tean, et kolmikutega on veelgi raskem, et neil kulub ka päris suur summa raha. Hetkel tundub, et kaksikute ja kolmikute vahe on 1000€/laps. Ehk siis riigipeade arvates kulub kaksikutega 0€ ja kolmikutega ehk kui sa saad ühe lapse rohkem,1000€.

 Mis teie arvate, kas hetkel on õige, et tahetakse teha mitkike toetust alates kolmikutest ?

Kommentaarid

  1. Ma mäletan väga häati kui kaksikud olid veel väiksed.Mähkmeid kulus esimesel aastal vähemalt 400tk kui isegi mitte rohkem.hetkel nad 1a6k ja ostan iga kuu 6×48=288 soodukaga saan 14€ pakk muidu ligi 18€��

    VastaKustuta
  2. 150 eurot riietele arvestada on ikka väga tagasihoidlik. Aga eks riiklike toetustega ongi koguaeg mingi aga. Meil nt on kahelapseline pere. Sünnitaks kolmanda, aga kohe-kohe on esimene laps täiskasvanud ja gümnaasium läbi. Saaks kolme lapse toetust kokku 500 eurot vaid paar kuud. Edasi peaks kahe lapse toetusest ülal pidama kolme, üks siis kõrgkoolis loodetavasti tasuta kohal.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. 150€ riietele panin need nö esmased riided ehk siis mõned bodyd, püksikesed ja sellised väiksemad asjad.
      olenevalt aastaajast on veel vaja ju kombekaid ja igasugu muid asju veel.
      Ma veel nii kaugele tulevikku ei oska mõelda,kui mu lapsed kooli lõpetama hakkavad.
      Samas võiks saada need vanemad ka mingisugust toetust, kelle lapsed elavadbkodus ja samalajal nt kohe peale gümnaasiumi ülikooli lähevad.
      Tahame ju ikka oma lastele parimat! :)

      Kustuta
  3. Kas olete kõrgemal tasandil ka kellegile kirjutanud? Mina isiklikult kirjutasin, kuid vastust ei ole siiani. Hea oleks, kui paljud kirjutaksid, äkki siis hakkab midagi ka muutuma.

    VastaKustuta
  4. Kaksikute isana ei saa ka aru, miks meid on ära unustatud. Kaksikud on riigile rahaliselt selgelt kasumlikumad võrreldes üksikutega. Vanemahüvitist tuleks maksta nii palju nagu on lapsi. Ühe lapse korral ühele vanemale, kahe lapse korral mõlemale vanemale (1,5% sündidest), kolme lapse korral 3 kordse vanemate keskmise palga järgi (0,02% sündidest) ning nelikute korral 4 kordse vanemate keskmise palga järgi (kord 50 aasta jooksul).
    Kunagi olin Tsahknaga sellel teemal ka kirjavahetuses (kuna ta seda meedias ka ise mainis), kuid ta tuli tüüri juurest ära.
    Mitmikute liidule sai ka kirjutatud, kuid neil oli too hetk kokkutuleku korraldamine käsil...
    Mähkmeid - 203 kuus on ju päris tagasihoidlik. Alguses läks ikka kesmiselt 15 mähet päevas -> 450 mähet kuus.
    Samuti võiks mitmikute korral (2,3,4 jne ;) ) pikendada seda järjestikuste laste vahet (2,5a) vanemahüvitise määra arvutamisel.

    VastaKustuta

Postita kommentaar